2020 FRI PULJE

Statens Værksteder for Kunst overtager historisk kunstneratelier

Statens Værksteder for Kunst. Store atelier

Landsoldaten, Frederik VII til hest på Christiansborg Slotsplads og Absalon på Højbro Plads. Danske billedhuggere har gennem tiderne udført nogle af de mest velkendte monumenter fra det store kunstneratelier i Civiletatens Materialgård i indre København. Nu er de seneste års usikkerhed om atelierets fortsatte skæbne indtil videre sat i bero.

2020 KTDK

Albert Mertz: Et værk af noter

Albert Mertz. Hvem er bange for Barnett Newman?, 1983

Den danske kunstner Albert Mertz efterlod sig en af forrige århundredes mest interessante danske værkproduktioner. Han undersøgte og udfordrede konstant kunstens kunnen og nedfældede sine tanker og idéer i Noteværket, som nu er blevet digitaliseret og gjort tilgængeligt online.

2020 PUBLIKATION

Dansk symbolist i Paris

Niels Hansen Jacobsen. Efterårsmasken, 1896-1903

Billedhugger Niels Hansen Jacobsens foruroligende værker kan for første gang opleves på en soloudstilling i Paris, når Musée Bourdelle fokuserer på den danske kunstners arbejde fra hans tid i Paris. Ny Carlsbergfondets stifter, Carl Jacobsen, var en af de få, der tidligt havde sans for Hansen Jacobsens anderledes skulpturer. Nu har fondet støttet kataloget til udstillingen i Paris.

2020 VÆRKDONATION

Fræk Frølich

Lorenz Frølich. En kvindelig model, ca. 1840

Som elev af nogle af dansk guldalderkunsts tungeste drenge, bl.a. Rørbye, Købke og Eckersberg, lærte Frølich at tegne og male af de bedste. Ikke mindst Eckersberg mere end fornemmer man i Frølichs tidlige modelstudie, som Skovgaard Museet nu har erhvervet med midler fra Slots- og Kulturstyrelsen og Ny Carlsbergfondet.

1/12