2019 VÆRKDONATION

Gobelin til Hjørring

Jenny Hansen Spejlinger

Til jubilæumsudstillingen ”Dansk Gobelinkunst” på Vendsyssel Kunstmuseum tidligere i år producerede væver Jenny Hansen den store gobelinvævning Spejlinger, der viderefører den klassiske vævning i et nutidigt udtryk. Med støtte fra Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet vil værket fremover være en del af kunstmuseets permanente samling.

2019 UDSMYKNING

SUPERFLEX i DMZ

Superflex Sydkorea

Den danske kunstnergruppe SUPERFLEX markerer årsdagen for det symbolske topmøde mellem Nord- og Sydkorea med en installatorisk legeplads i den demilitariserede zone mellem de to koreanske nationer. Installationen, som netop er blevet indviet i forbindelse med Kronprinsparrets officielle besøg i Sydkorea, er realiseret med støtte fra kulturministerierne i Sydkorea og Danmark samt Ny Carlsbergfondet.

2019 FRI PULJE

Ansigtsløft til Bjerke Petersen

Højdevangens Skole Vilhelm Bjerke Petersen

På baggrund af støtte fra Ny Carlsbergfondet har konservatorer fra Nationalmuseet nu gennemført en omfattende restaurering af Vilhelm Bjerke Petersens ambitiøse udsmykning på Højdevangens Skole, Amager. De to store vægmalerier blev realiseret i 1932-39, ligeledes med midler fra Ny Carlsbergfondet, og fremstår efter mange års slitage nu med fornyet kraft i skolens centrale trapperum.

2019 VÆRKDONATION

Gernes i Washington

Poul Gernes Phillips Collection

Hovedværk af Poul Gernes skal formidle dansk kunst fra efterkrigstiden i USA. Med støtte fra Ny Carlsbergfondet tilføjer Phillips Collection i Washington det markante værk til sin samling.

1/10