2020 VÆRKDONATION

Spejlkabinet, der udfordrer

Olafur Eliasson. Turning Pentagonal Mirror Tunnel, 2018

Olafur Eliasson indgår for tiden i udstillingen SENSE ME på Trapholt med det spejlomsluttende værk Turning Pentagonal Mirror Tunnel. Takket være donationer fra Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet har museet i Kolding for nylig erhvervet værket til egen samling.

2020 VÆRKDONATION

Intim, rå og smuk

Jesper Just. Circuit (Interpassivities), 2018.

Markant og forfinet installation af Jesper Just føjes nu til SMKs samling af dansk og international samtidskunst. I Circuit (Interpassivities) bringer Just forskellige materialiteter i spil: massive betonblokke kontrasteres af en video med nærbilleder af balletdansere. Varm, blød hud møder elektriske ledninger og grå firkantet mur til lyden af August Rosenbaums klaverimprovisationer. Tilføjelsen er gjort mulig på baggrund af støtte fra Ny Carlsbergfondet.

2020 VÆRKDONATION

Jake og Dinos Chapman på Goya

Jake & Dinos Chapman Grande hazaña! Con muertos!, 2019

Kunstnerbrødrene Jake og Dinos Chapman har ikke blot taget favntag med en af kunsthistoriens mest skelsættende skildringer af vold, de har grebet direkte ind i den. Det er selveste Goya, der har fået en makeover i den litografiske serie Grande hazaña! Con muertos! Ny Carlsbergfondet har nu doneret serien til Esbjerg Kunstmuseum, hvor den fra 9. juni indgår i en ny udstilling.

2020 VÆRKDONATION

Simpelt og tankevækkende

Roman Ondak Kunsten

På baggrund af en donation fra Ny Carlsbergfondet har Kunsten netop føjet værket Event Horizon af den internationalt anerkendte slovakiske kunstner Roman Ondak til sin samling. Ondaks værk er på en og samme tid både såre simpelt og ekstremt komplekst, når det meget sanseligt aktualiserer fortiden i nutiden.

1/7