2020 VÆRKDONATION

Milliondonation styrker SMK’s samling og dansk samtidskunst

PISCINE. Blue Lagoon, 2016

Ny Carlsbergfondet donerer stort millionbeløb til indkøb af over 100 nye værker til samlingen på SMK (Statens Museum for Kunst). Med støtten ønsker SMK at øge fokus på dansk samtidskunst og foretage en ambitiøs erhvervelse af danske kunstnere og af kunstnere, der er aktive i Danmark. Donationen bliver samtidig en økonomisk håndsrækning til den danske kunstscene, som er hårdt ramt af coronakrisen.

2020 VÆRKDONATION

Kunstnerisk vidnesbyrd fra Grønland

Anne-Birthe Hove. Uden titel (Haveøvelser og Nunaga), udateret

En fornem samling på over 600 værker af den dansk-grønlandske kunstner Anne-Birthe Hove er på baggrund af en donation fra Ny Carlsbergfondet sikret til det kommende Nationalgalleri for Kunst i Grønland.

2020 VÆRKDONATION

Spejlkabinet, der udfordrer

Olafur Eliasson. Turning Pentagonal Mirror Tunnel, 2018

Olafur Eliasson indgår for tiden i udstillingen SENSE ME på Trapholt med det spejlomsluttende værk Turning Pentagonal Mirror Tunnel. Takket være donationer fra Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet har museet i Kolding for nylig erhvervet værket til egen samling.

2020 VÆRKDONATION

Intim, rå og smuk

Jesper Just. Circuit (Interpassivities), 2018.

Markant og forfinet installation af Jesper Just føjes nu til SMKs samling af dansk og international samtidskunst. I Circuit (Interpassivities) bringer Just forskellige materialiteter i spil: massive betonblokke kontrasteres af en video med nærbilleder af balletdansere. Varm, blød hud møder elektriske ledninger og grå firkantet mur til lyden af August Rosenbaums klaverimprovisationer. Tilføjelsen er gjort mulig på baggrund af støtte fra Ny Carlsbergfondet.

1/7