2022 VÆRKDONATION

Kunst og naturvidenskab mødes på Medicinsk Museion

Nicolai Howalt. Microscope No. 1, 2020

I coronakrisens skygge kaster fotokunstneren Nicolai Howalt lys på epidemihistorien i skæringspunktet mellem kunst og videnskab. Howalts fotografier åbner op for et konfrontatorisk rum mellem realisme og æstetisering, det familiære og det fremmede, hverdag og undtagelse. Med støtte fra Ny Carlsbergfondet kan værkerne Microscope No. 1 og Microscope glassbox nu opleves i Medicinsk Museions nye udstillingsrum Saxtorph rummet.

2021 PUBLIKATION

Ursula Reuter Christiansen i evig proces

Ursula Reuter Christiansen. Poppies Mutate into Bats

I den store udgivelse Poppies Mutate into Bats er kærligheden til Ursula Reuter Christiansens virke mærkbar. Teksterne er skrevet af hendes tætteste samarbejdspartnere og beskriver et menneske med en stærk indvirkning på dem, hun møder - både direkte og gennem kunsten. For første gang samles så mange af kunstnerens malerier i ét oversigtsværk. Bogen er udgivet af SABSAY Gallery med støtte fra Ny Carlsbergfondet.

2021 VÆRKDONATION

Tilstande af ophidselse og udmattelse

Lea Porsager. G.O.D. [GENERATOR.ORGANIZER.DESTROYER], 2020

Opskårede vindmøllevinger, magnetiserede bedemøller (eller sexlegetøj) - Lea Porsager blander videnskab og esoterisk viden, når hun med værkerne G.O.D. [GENERATOR.ORGANIZER.DESTROYER] og BARE EXCITATION inviterer til nye læsninger af det, vi tror, vi allerede ved. Moderna Museet i Stockholm føjer de to værker til sin samling med støtte fra Ny Carlsbergfondet.

2021 VÆRKDONATION

Naturen og Ekelund

Poul Ekelund Både på stranden, 1965

Poul Ekelund voksede op i København, men endte i Vendsyssel – væk fra byen og ud i naturen. På samme måde er to af hans værker nu rykket fra Ny Carlsbergfondet i København til Vendsyssel Kunstmuseum. Høstlandskab og Både på stranden vises i øjeblikket på den nye særudstilling ”Ekelund: Levende skabning – Levende landskab”. Udstillingen er ledsaget af en forskningsantologi om Ekelund, som også er blevet til med støtte fra Ny Carlsbergfondet.

2021 FRI PULJE

Nyt liv til gamle fresker

Restaurering af De Malede Vasers Grav, sjette århundrede f.v.t.

De bemalede etruskergrave i Tarquinia, nord for Rom, fortæller med stor detaljerigdom om det førromerske oldtidsfolks liv og død. Efter en gennemgribende restaurering af De Malede Vasers Grav er gravkammerets mere end 2600 år gamle etruskiske fresker i år trådt frem på ny. Restaureringen er gennemført med støtte fra Ny Carlsbergfondet.

2021 FRI PULJE

København efter syndfloden

SUPERFLEX  Vertical Migration, 2021

Under FN’s generalforsamling i september indtog SUPERFLEX New York med to markante kunstneriske klimareplikker, der med lige dele humor og alvor tog forskud på en fremtid under havets overflade. Nu er turen kommet til København.

2021 KUNSTFORSKNING

Bogudgivelse: Jacques Rancière

Bibliotek for ny kunstteori. Forsider 4 crop

Bibliotek for ny kunstteori er en bogserie med oversættelser af international kunst- og kulturteori udgivet i samarbejde mellem Informations Forlag og Ny Carlsbergfondet. Ambitionen med serien er at skabe en større offentlig samtale om ny kunst og kunstteori. Nu udkommer fjerde bog i serien, et dobbeltbind med to af den verdenskendte franske filosof Jacques Rancières væsentligste skrifter: Den frigjorte beskuer og Det sanseliges deling.

2021 VÆRKDONATION

Ring til Ribe

L. A. Ring Sommerdag på Enø. En mark med modent korn i forgrunden, 1913.

Med ciseleret skarphed og klare farver skildrer L. A. Ring sommerlivet på Enø. Det markante skel mellem korngul og himmelblå adskilles kun af en lille stribe hav og familiens elskede sommervogn, som bragte Ring helt tæt på de landskaber, han malede. Det lyse landskabsbillede kan nu opleves på Ribe Kunstmuseum, efter at museet med støtte fra Ny Carlsbergfondet for nyligt erhvervede det på auktion.

1/19