2019 PUBLIKATION

Uncomfortable Gazes

Jesper Just Servitudes

Over sommeren slår Kunsthal Charlottenborg dørene op for en soloudstilling med den danske kunstner Jesper Just. I udstillingen vises hans hidtil mest omfattende videoværk Servitudes. Ny Carlsbergfondet har støttet udstillingskataloget Uncomfortable Gazes.

2019 UDSMYKNING

Ornamenteret velkomst til Holstebro Kunstmuseum

MartinErikAndersen

En omfattende udsmykning af forpladsen ved Holstebro Kunstmuseum er nu realiseret på baggrund af støtte fra bl.a. Ny Carlsbergfondet. Kunstneren Martin Erik Andersen har skabt en kunstnerisk ornamentbelægning af granitsten i varierende former og farver, der tilsammen danner et komplekst 12-stjernet arabisk inspireret mønster.

2019 VÆRKDONATION

Gobelin til Hjørring

Jenny Hansen Spejlinger

Til jubilæumsudstillingen ”Dansk Gobelinkunst” på Vendsyssel Kunstmuseum tidligere i år producerede væver Jenny Hansen den store gobelinvævning Spejlinger, der viderefører den klassiske vævning i et nutidigt udtryk. Med støtte fra Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet vil værket fremover være en del af kunstmuseets permanente samling.

2019 UDSMYKNING

SUPERFLEX i DMZ

Superflex Sydkorea

Den danske kunstnergruppe SUPERFLEX markerer årsdagen for det symbolske topmøde mellem Nord- og Sydkorea med en installatorisk legeplads i den demilitariserede zone mellem de to koreanske nationer. Installationen, som netop er blevet indviet i forbindelse med Kronprinsparrets officielle besøg i Sydkorea, er realiseret med støtte fra kulturministerierne i Sydkorea og Danmark samt Ny Carlsbergfondet.

1/9