2020 KTDK

Vilhelm Bjerke-Petersens internationale breve

Højdevangens Skole Vilhelm Bjerke Petersen

Billedkunstneren og kunstteoretikeren Vilhelm Bjerke-Petersen (1909-1957) var en drivkraft for den danske surrealisme. Han havde enestående tætte forbindelser til den internationale kunstscene i sin samtid. Brevudvekslinger, kontrakter og dokumenter er nu blevet gjort frit tilgængelige online på KTDK – Kilder til Dansk Kunsthistorie.

2020 KTDK

Christine Stampes erindringer

KTDK Christine Stampe

Baronesse Christine Stampe var en nær ven af Bertel Thorvaldsen, og hendes erindringer er en vigtig kilde til hans sene liv og værk. Mens en redigeret udgave af hendes erindringer blev udgivet i 1912, har originalmanuskriptet ligget forseglet på Thorvaldsens Museum. Nu er manuskriptet tilgængeligt på den digitale platform Kilder til Dansk Kunsthistorie.

2020 KTDK

Et kig ind i Klingens redaktionelle værksted

Klingen forside crop

Tidsskriftet Klingen var i årene 1917-20 talerør for sin tids mest radikale avantgarde. Her huserede kunstnere og forfattere som Axel Salto, Poul Henningsen, Vilhelm Lundstrøm og Emil Bønnelycke. Ny bog samler for første gang de mange breve mellem medlemmerne af redaktionen, som både var kollegaer, venner og hinandens mest brutale kritikere.

2020 PUBLIKATION

Antologi om den antropocæne tidsalder

Marianne Krogh Con-nect-ed-ness

I anledning af arkitekturbiennalen i Venedig vil Den danske Pavillon sætte fokus på forbundethed. Kunsthistoriker og kurator Marianne Krogh skaber i samarbejde med Lundgaard & Tranberg Arkitekter udstillingen ”con-nect-ed-ness” ud fra biennalens overordnede tema How will we live together? Allerede nu udgives med støtte af Ny Carlsbergfondet en antologi med en række af danske og internationale bidrag.

1/3