Nyheder

20. Oktober 2020

Udeværksted på Heerup Museum

Henry Heerup insisterede på kun at arbejde med sin kunst udendørs. Derfor er det nye udeværksted på Heerup Museum også helt i kunstnerens ånd. Udeværkstedet er støttet med midler fra Ny Carlsbergfondets ekstraordinære pulje til genstart af museer i kølvandet på coronakrisen.

11. September 2020

Fokus på Klingen – live interview på SMK

Tidsskriftet Klingen var i årene 1917-20 talerør for sin tids mest radikale avantgarde. Her huserede kunstnere og forfattere som Axel Salto, Poul Henningsen, Vilhelm Lundstrøm og Emil Bønnelycke med artikler, debatter og original kunst og lyrik. Den nye bog ”Riddere i skønhedens rige” samler for første gang de mange breve mellem medlemmerne af redaktionen, som både var kollegaer, venner og hinandens mest brutale kritikere.

31. August 2020

Ny ordning et opgør med kønsbarrierer i forskningen

Ny Carlsbergfondet vil fremover refundere universiteternes merudgifter i forbindelse med barsel blandt de ph.d.-stipendiater, fondet medfinansierer. Den nye ordning, som indføres med virkning fra det nuværende opslag under Ny Carlsbergfondets Forskningsinitiativ, skal bidrage til at sikre størst mulig ligestilling og diversitet i det danske forskningssystem.

28. August 2020

Værk af Jesper Just skal lyse stort op i Aarhus

Det bliver en af verdens største videoinstallationer og et markant vartegn for Aarhus, når Jesper Justs The Garden in the Machine bliver sat op på facaden af Filmby Aarhus. Værket realiseres på baggrund af støtte fra Salling Fondene, Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond og Ny Carlsbergfondet.

1/7