2021 FRI PULJE

SAMMENSTØD i Ringsted

Tue Greenfort. Diffuse Einträge, 2007

Ringsted Galleriet bringer med udstillingsprogrammet SAMMENSTØD kunsten ud til borgerne. En lang række kunstnere bidrager med værker til byrum og offentlige institutioner, som ellers ikke normalt udgør scene for kunsten. Udstillingsprogrammet er realiseret med støtte fra en række fonde, heriblandt Ny Carlsbergfondet.

2021 FRI PULJE

Le Bicolore – ny platform for samtidskunst, design og arkitektur

Le Bicolore Danmarkshuset Paris

Efter den voldsomme brand i 2019 er Danmarkshuset på Champs-Élysées nu genopstået. Udstillingssalen står klar i en ny form, designet af tegnestuen COBE. Mens den fysiske genåbning må vente pga. covid-restriktioner, lancerer Danmarkshuset allerede nu sin nye digitale platform ”Le Bicolore”, der er støttet af Ny Carlsbergfondet.

2020 FRI PULJE

UNDERSTANDING i decembermørket

Martin Creed. Understanding

Fra 18. december vil Martin Creeds store installation Work No. 2630 UNDERSTANDING lyse vintermørket op i det indre København. Kunstværket, der med støtte fra bl.a. Ny Carlsbergfondet er stillet op af Roskilde Festival, kalder på håb og forståelse i en svær tid.

2020 FRI PULJE

Fornyet Lergaard

Niels Lergaard. Familien, Oplysning, Forskning, Poesien, 1955

Niels Lergaards store vægmaleri Familien, Oplysning, Forskning, Poesien, som Ny Carlsbergfondet oprindeligt skænkede Haderslev Statsseminarium i 1955, var medtaget efter mange års slitage. På baggrund af støtte fra Ny Carlsbergfondet fremstår værket i dag med fornyet kraft, efter at malerikonservatorer fra Nationalmuseet har gennemført en tiltrængt restaurering.

2020 FRI PULJE

Udsagn under åben himmel

Douglas Coupland, Hoard Anything You Can’t Download, 2013

20 internationale kunstnere indtager henover sommeren Refshaleøen med stærke, underfundige og højaktuelle kunstneriske udsagn. Udstillingen, der er arrangeret af kunsthallen Copenhagen Contemporary, er støttet af Ny Carlsbergfondet.

2020 FRI PULJE

27 mio. kr. til kunstmuseerne

SMK pressefoto

Ny Carlsbergfondet har netop uddelt 27,1 mio. kr. til i alt 29 af landets kunstmuseer. Med den ekstraordinære håndsrækning har fondet villet bidrage til, at de økonomisk pressede kunstmuseer kan realisere publikumsrettede programmer og aktiviteter og ad den vej sætte nødvendigt skub i deres egenindtjening.

2020 FRI PULJE

Statens Værksteder for Kunst overtager historisk kunstneratelier

Statens Værksteder for Kunst. Store atelier

Landsoldaten, Frederik VII til hest på Christiansborg Slotsplads og Absalon på Højbro Plads. Danske billedhuggere har gennem tiderne udført nogle af de mest velkendte monumenter fra det store kunstneratelier i Civiletatens Materialgård i indre København. Nu er de seneste års usikkerhed om atelierets fortsatte skæbne indtil videre sat i bero.

2019 FRI PULJE

Ansigtsløft til Bjerke Petersen

Højdevangens Skole Vilhelm Bjerke Petersen

På baggrund af støtte fra Ny Carlsbergfondet har konservatorer fra Nationalmuseet nu gennemført en omfattende restaurering af Vilhelm Bjerke Petersens ambitiøse udsmykning på Højdevangens Skole, Amager. De to store vægmalerier blev realiseret i 1932-39, ligeledes med midler fra Ny Carlsbergfondet, og fremstår efter mange års slitage nu med fornyet kraft i skolens centrale trapperum.

1/2