Interspecies Assembly hedder SUPERFLEX’ seneste store projekt, som på original vis tager favntag med klimaforandringernes massive konsekvenser. Projektet er realiseret i samarbejde med ART 2030, og med støtte fra Beckett Fonden, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet havde det premiere på Manhattan under FN’s 76. generalforsamling i september. Frem til 28. november kan det opleves på Københavns havn.

Vertical Migration

Hver aften efter mørkets frembrud ankommer en repræsentant fra verdenshavene til BLOX’ ikoniske bygning. I kæmpeformat og i form af en videoinstallation indtager dagens gæst den såkaldte DAC Passage på bygningen i dansende, opadgående bevægelser. De smukke, gopleagtige skikkelser er sifonoforer – skrøbelige, gelatinøse havdyr, der ligesom koraller er koloniale organismer. I stedet for et enkelt, helt væsen, består sifonoforer af mange kroppe med forskellige funktioner, der arbejder kollektivt sammen for at sikre fælles overlevelse. En nok så passende metafor for, hvad der kræves af menneskeheden, hvis klimaforandringerne skal bremses. Og samtidig også ren og skær naturdokumentar med et opløftende, højaktuelt opråb. For sifonoforer er verdensmestre i at indtage og nedbryde CO2. En slags forgangsvæsner, der måske har lige så mange gode svar og løsninger som alverdens klimapaneler og generalforsamlinger.

Interspecies Assembly

På den tilstødende Bryghusplads har SUPERFLEX opstillet en skulpturgruppe, der inkorporerer former, farver og teksturer, der egner sig til et stærkt og biodiverst marineliv. For hvorfor ikke gøre sig klar? Hvorfor ikke foregribe den øgede vandstand som følge af den globale opvarmning? De koralfarvede strukturer var i parken opstillet som en art samlingspunkt, hvor menneske og marineliv kan mødes i ”tværartslig sameksistens”, som SUPERFLEX selv formulerer det. En ny urbanitet til nye naboer.

Udstillingen vises i perioden 28. oktober – 28. november 2021.

Om SUPERFLEX

Kunstnergruppen blev dannet i 1993 af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Nielsen. Siden starten har SUPERFLEX forholdt sig helt konkret til den aktuelle virkelighed, vi lever i. Med det kollektive og aktivistiske som omdrejningspunktet engagerer deres projekter sig ofte direkte i sociale og politiske situationer. Om det så er kritiske interventioner i forhold til store multinationale virksomheder, kunstneriske kommentarer til den aktuelle klimasituation eller involveringen af Nørrebros multietniske lokalmiljø i udformningen af et nyt byrum, går deres projekter ofte i kødet på de helt store samfundsproblematikker. SUPERFLEX har udstillet verden over, og kunstnergruppens værker er repræsenteret i en lang række samlinger og museer i ind- og udland.