2020 VÆRKDONATION

Rørbyes hemmelighedsfulde klippehule

Martinus Rørbye. Parti fra en klippehule, Cervara, 1835

I 1835 i en klippehule lidt uden for Rom står Martinus Rørbye og betragter, hvordan solens stråler falder ind gennem hulens munding og lander på den ujævne klippeoverflade. Scenen foreviger han i maleriet Parti fra en klippehule, Cervara, som Ribe Kunstmuseum netop har erhvervet på baggrund af støtte fra Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet.

2020 VÆRKDONATION

Joanne på ARKEN

Simon Fujiwara. Joanne, 2016/18

Den britisk-japanske kunstner Simon Fujiwara skaber tankevækkende og komplekse totalinstallationer, der undersøger vor tids store fokus på identitet, ærlighed og selviscenesættelse. Et af kunstnerens absolutte hovedværker bliver nu del af ARKENs samling takket være støtte fra Ny Carlsbergfondet.

2020 VÆRKDONATION

Overflødighedshorn og frugtbarhedsamulet

Lilibeth Cuenca Rasmussen. Cornucopia / Overflødighedshorn

Budskaber om fertilitet og overdådighed strømmer fra Lilibeth Cuenca Rasmussens to store skulpturer, der netop er føjet til Rønnebæksholms samling. Tilføjelsen er gjort mulig med støtte fra Ny Carlsbergfondet.

2020 VÆRKDONATION

Milliondonation styrker SMK’s samling og dansk samtidskunst

PISCINE. Blue Lagoon, 2016

Ny Carlsbergfondet donerer stort millionbeløb til indkøb af over 100 nye værker til samlingen på SMK (Statens Museum for Kunst). Med støtten ønsker SMK at øge fokus på dansk samtidskunst og foretage en ambitiøs erhvervelse af danske kunstnere og af kunstnere, der er aktive i Danmark. Donationen bliver samtidig en økonomisk håndsrækning til den danske kunstscene, som er hårdt ramt af coronakrisen.

1/8