Sidste år etablerede Ny Carlsbergfondet en ny udstillingspulje, som en del af fondets nye strategi, Levende kunst til det levende folk. Med udstillingspuljen støtter Fondet udstillingssteder i Danmark.  Det er også muligt for udenlandske kunstinstitutioner at søge om støtte til udstillinger med danske kunstnere.

Puljen er i foråret 2024 blevet uddelt til 77 forskellige udstillingssteder i ind- og udland, og der åbnes for en ny ansøgningsrunde i august 2024.

Udstillingsformatet er afgørende for udviklingen af både kunsten og kunsthistorien, og der er med puljen derfor særligt fokus på at støtte udstillingsprojekter, der er forankret i udstillingsstedernes øvrige program, samling og identitet.

Stor bredde i støttede projekter

Blandt modtagerne i forårets uddelingsrunde er Laboratorium for flet på kunsthallen Sophienholm: En udstilling, der undersøger kurven – den flettede beholder som i årtusinder har været brugt til at indsamle, transportere og opbevare ting i.

Dansk samtidskunst i udlandet er blevet tilgodeset i form af støtte til en udstilling af Nina Beier på CAPC Musée d'art contemporain de Bordeaux i Frankrig, og det selvorganiserede udstillingssted Institut Funder Bakke i Silkeborg har modtaget støtte til udstillingen Women in Love.

Kunsthallen O - Overgaden i København har modtaget støtte til udstillingen Panteha Abareshi: Impaired Erotics med kunstneren Panteha Abareshi. Udstillingen, der centrerer sig om kompleksiteten ved at leve i en kronisk syg krop – at leve med et handicap og en krop, der konstant overvåges, undersøges og marginaliseres, kan opleves fra 25. maj til 4. august 2024

På det kunstnerdrevne udstillingssted Ringsted Galleriet er der givet støtte til værket Self Tape med billedkunstner Filip Vest. Et værk, der rummer performance og teatralsk totalinstallation i udstillingsrum og filmkunst på KINO Kultur Ringsted. Værket kan opleves indtil 7. december 2024

I et gådefuldt og fabulerende billedsprog undersøger billedkunstner Ida Thorhauges kvinden som kunsthistorisk ikon og tematiserer nogle af tidens eksistentielle spørgsmål i forhold til synet på køn, kroppe og identitet på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig. Udstillingen er støttet gennem puljen, og kan opleves frem til 15. december 2024.  

Louisiana har som museum modtaget støtte til den første samlede solo-præsentation i Norden af den amerikanske samtidskunstner Roni Horn – denne kan opleves netop nu.

Fokus på bredde og mangfoldighed

Puljen uddeles halvårligt med det formål at stille økonomiske midler til rådighed for udstillingsaktørers arbejde med at udvikle og gennemføre udstillinger. Fondet bestræber sig på, at de midler, der uddeles, underbygger bredde og mangfoldighed i forhold til udstillingssteder, køn, kunstnerskaber, medier og perspektiver.

Ny ansøgningsrunde åbner snart.

Puljen har to årlige ansøgningsrunder. Der åbnes igen for ansøgninger den 27. maj 2024.
Ansøgningsfrist er den 21. juni 2024 kl. 12. Ansøgere kan forvente svar primo september 2024.

Læs mere om ansøgningskriterier og deadlines her.