Nyheder

25. Februar 2022

Videnskab|Lidenskab: En aften om DET UKENDTE

Under overskriften DET UKENDTE mødes journalist Nynne Bjerre Christensen med leder af Mars-gruppen på Niels Bohr Institutet, Morten Bo Madsen, til en samtale om fascinationen ved den røde planet. Kunstner Lea Porsager fortsætter aftenen, når hun interviewes om sin kunst, der ofte kredser om det ukendte.

2. November 2021

Ny Carlsbergfondet på Bogforum

Ny Carlsbergfondet er med, når Københavns store bogmesse løber af stablen i Bella Centret hen over weekenden.

7. Oktober 2021

Videnskab|Lidenskab: En aften om FLOKMENTALITET

Den står på adfærdsreguleringer og normbrydere, når Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek den 4. november inviterer til Videnskab|Lidenskab. Under overskriften FLOKMENTALITET mødes journalist Nynne Bjerre Christensen med professor Michael Bang Petersen og billedkunstner Esben Weile Kjær til samtaler om danskernes adfærd under corona samt kunstnerisk praksis i lyset af ungdoms- og ikke mindst klubkulturens frihedssøgende idealer.

5. Juli 2021

Fransk-dansk samarbejde om stort gobelinprojekt til Koldinghus

På baggrund af en donation fra Ny Carlsbergfondet står fire af landets billedkunstnere, Kirstine Roepstorff, Bjørn Nørgaard, Tal R og Alexander Tovborg, bag en storstilet udsmykning til Koldinghus. De fire kunstnere har udarbejdet i alt 16 ”kartoner”, detaljerede skitser, der danner forlæg til de gobeliner, som franske værksteder udfører under supervision af kunstnerne. Det fransk-danske samarbejde er netop blevet markeret ved en ceremoni i Paris.

1/8