Nyheder

20. Januar 2020

Ny Carlsbergfondets beretning 2019

Thilo Frank, Marie Lund, Poul Gernes, Njideka Akunyili Crosby, FOS, Vilhelm Hammershøi… Listen er lang, når det gælder Ny Carlsbergfondets kunstprojekter i året, der gik. Fondets årsberetning præsenterer en række af de væsentligste donationer og udsmykninger og leverer et samlet overblik over fondets bevillinger i 2019. Læs årsberetningen som digital udgivelse.

15. Januar 2020

Arnoldis kunstneriske klimaadvarsel i Davos

Når verdens økonomiske ledere samles i Davos senere på måneden bliver det med et både iøjnespringende og tankevækkende bidrag fra den danske billedkunstner Per Arnoldi. Ny Carlsbergfondet har støttet den kunstneriske udvikling af Arnoldis animationsfilm GLOBAL WARNING / GLOBAL WARMING, som i Davos bliver en del af World Economic Forums officielle visning.

7. Januar 2020

Ny direktør for Glyptoteket

Bestyrelsen for Ny Carlsberg Glyptotek har udnævnt museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen til ny direktør for museet. Gertrud Hvidberg-Hansen tiltræder stillingen på Glyptoteket den 1. marts 2020 og forlader dermed sin nuværende stilling som direktør for Faaborg Museum.

6. Januar 2020

Videnskab|Lidenskab: En aften om VI & DEM

Den accelererende globalisering synes langt fra at mindske behovet for at definere kulturelle tilhørsforhold og forskelle. Men hvad er det for mekanismer, der gør, at vi er tilbøjelige til at skelne mellem ”os” og ”de andre”? Dette er omdrejningspunktet, når Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek inviterer til sæsonstart på Videnskab|Lidenskab torsdag 30. januar kl. 18.30-20.30.

9. Juli 2019

Skitser til Koldinghus-gobeliner udstilles

Fire danske samtidskunstnere, Bjørn Nørgaard, Tal R, Alexander Tovborg og Kirstine Roepstorff, har fået til opgave at udfærdige i alt 17 store gobeliner til Koldinghus. Værkerne forventes færdige i 2025, men allerede fra 6. juli 2019 udstiller Koldinghus kartonerne til de største gobeliner.

8. Juli 2019

Nyt digitalt kort guider dig gennem Carlsbergfamiliens arv og historie

Gå på opdagelse i Carlsbergfamiliens historie med et nyt digitalt kort over bygninger, monumenter og skulpturer skabt af Carlsbergs stifter brygger J.C. Jacobsen og hans søn Carl Jacobsen. Og besøg Carlsbergfamiliens nye digitale formidlingssite, hvor du kan læse om det store præg, som bryggerne hver især har sat på København og Hillerød.

3. Juli 2019

Ny Carlsbergfondets Forskningsinitiativ

Ny Carlsbergfondet opslår hermed forskningsstipendier inden for fondets virkefelt. Der opereres med tre forskellige virkemidler: (1) ph.d.- stipendier, (2) postdoc-stipendier samt (3) projektstøtte. Ny Carlsbergfondets Forskningsinitiativ blev iværksat i 2010 og har det formål at generere ny kunstvidenskabelig viden og samtidig bygge bro mellem universiteternes og museernes forskning.

1. Juli 2019

A Kassen inviterer til bronzehældning

Vær med, når kunstnergruppen A Kassen d. 3. juli kl. 11 indleder første fase af en kunstnerisk udsmykning, som lanceres senere i år på den Danske Ambassade i New Delhi. Projektet realiseres på baggrund af støtte fra Ny Carlsbergfondet.

1/6