Julie Nord

Ny Carlsbergfondets Kunstnerlegat på kr. 150.000

Fra bestyrelsesmedlem Morten Kyndrups tale ved prisoverrækkelsen:

”Julie Nords arbejde er nemt at gå til og samtidig svært at gå fra. Det ligner noget, vi kender, og samtidig er det fyldt med modhager. Hendes værker er gennemtrukket af denne distinkte tvetydighed. Ikke elegant eller diskret, men en ’take it to the limit’-tvetydighed. Vi møder maksimal kliché og maksimal modhage eller glasskår i én og samme gestus.”

Jesper Just

Ny Carlsbergfondets Kunstnerlegat på kr. 150.000

Fra bestyrelsesmedlem Stine Høholts tale ved prisoverrækkelsen:

”Jesper Just har gjort det til sin opgave at skabe værker, der blotter hjerte og sjæl for åben skærm. Han har sans for at udlevere vores allerinderste: sårbarheden, håbet, kærligheden. Jesper graver dybt og favner episk bredt. Hans film er mystiske som myten, men forklarer os alligevel alt dét, livet handler om.”

Poul Erik Tøjner

Ny Carlsbergfondets Hæderslegat på kr. 250.000

Fra bestyrelsesmedlem Stine Høholts tale ved prisoverrækkelsen:

”Poul Erik Tøjners tilgang til jobbet er anderledes end de fleste museumsdirektørers tilgang: Han redigerer Louisiana. Han har sans for, hvad der rører sig, og hvad der rører andre. Han har blik for det kunstnerisk nødvendige. Med et greb, der både er stort nok til at favne kunsten og flyve henover den på nye måder, formår Poul Erik år efter år at skræddersy et udstillingsprogram, som kan det hele – og lidt til.”

Om Ny Carlsbergfondets Kunstpriser

Brygger Carl Jacobsen, Ny Carlsbergfondets stifter, har fødselsdag den 2. marts, og i den anledning uddeler fondet hvert år priser til dansk kunst ved en faglig reception i Festsalen på Glyptoteket.

Med kunstpriserne anerkender fondet personer, der yder en særlig indsats i det danske kunst- og museumslandskab. Når man tildeler en person en pris, forvandler man for et øjeblik mange års hårdt og vedholdende arbejde til en begivenhed her og nu.

Ny Carlsbergfondets Prisfest er en årlig hyldest til det danske kunstliv. At værdsætte og fremhæve kunstneres og museumsfolks præstationer over tid er til gavn for hele kunstlivet i Danmark, og prisuddelingerne er derfor en naturlig del af fondets virke.