Det Danske Institut i Rom er et af arkitekten Kay Fiskers vigtigste værker. Bygningen, der blev skænket af Carlsbergfondet og stod færdig i 1967, er de senere år blevet genstand for en stadig større international opmærksomhed, hvilket har givet anledning til ny forskning.

I forbindelse med fejringen af 50-års jubilæet udkommer ”Kay Fisker i Rom – Vejen til Det Danske Institut”, der skal give både danske og internationale læsere en større forståelse for Kay Fiskers bygning, der anses for at være et hovedværk indenfor det 20. århundredes danske arkitektur.

Om Det Danske Institut
Instituttet har til formål at bevare og videreudvikle de kulturelle bånd mellem Danmark og Italien primært ved at give danske forskere og kunstnere mulighed for ophold på instituttet og på den måde danne ramme for forskning, studier og kulturelle aktiviteter inden for videnskab og kunst.

Om bogen
Bogen fortæller historien om opførelsen af og formålet med Det Danske Institut i Rom, den inddrager den omfattende restaurering, som bygningen undergik i 2014-2015, og fortæller om Kay Fiskers liv og øvrige værker. 

Forfatterne bag bogen er arkitekt Bente Lange og Marianne Pade, direktør for Det Danske Institut i Rom. Den er gennemillustreret med fotografier af Jens Markus Lindhe.

Bogen er støttet af Beckett-Fonden og Ny Carlsbergfondet.