Claus Hagedorn-Olsen, Horsens Kunstmuseum
Carl Jacobsens Museumsmandslegat på kr. 150.000

Fra bestyrelsesformand, Karsten Ohrts tale ved prisoverrækkelsen:
”Claus Hagedorn-Olsen hædres for en fornem, ihærdig og langvarig indsats som leder af Horsens Kunstmuseum gennem 34 år. Han har altid sat kunsten i centrum og troet på den, ligesom han respekterer og ikke taler ned til sit publikum. Claus har konsekvent fulgt nogle af vores væsentligste samtidskunstnere og har den vej forstået at forny museets samling på kompetent vis. Sidst men ikke mindst har han modstået at blive hvirvlet ind i skadelige fusioner og holdt fanen højt for kunsten, kunstnere og kunstmuseerne.”

 

Anette Harboe Flensburg 
Ny Carlsbergfondets Kunstnerlegat på kr. 100.000

Fra bestyrelsesmedlem, Morten Kyndrups tale ved prisoverrækkelsen:
”Anette Harboe Flensburgs maleri forener det umærkelige ved drømmen med et blik, der er fuldstændig præcist udstanset i tiden, og som hun gør til vores blik. Det er ikke enkelt, hverken i effekt eller i tilblivelse, men hun får det til at virke enkelt. Og det er enestående godt gjort – og imponerende også i sin egensindighed. Anette går og har gået helt sin egen vej.”

 

Kaspar Bonnén
Ny Carlsbergfondets Kunstnerlegat på kr. 100.000

Fra bestyrelsesmedlem, Stine Høholts tale ved prisoverrækkelsen:
”Vi har brug for kunstnere som Kaspar Bonnén – en kunstner, som hele tiden tvivler på, hvordan han selv og verden hænger sammen, men som aldrig tvivler på, at kunsten skaber vigtig betydning. Vi hylder Kaspar i dag for hans evne til at kombinere en rastløs collagestrategi med en særlig inderlighed. Derigennem får han gang på gang vist, at maleri ikke blot er en rumdannende proces, men også en bearbejdning af den måde, vi sanser og erindrer på.”

 

Om Ny Carlsbergfondets Kunstpriser
Brygger Carl Jacobsen, Ny Carlsbergfondets stifter, har fødselsdag den 2. marts, og i den anledning uddeler fondet hvert år priser til dansk kunst ved en faglig reception i Festsalen på Ny Carlsberg Glyptotek. Med kunstpriserne anerkender fondet personer, der yder en særlig indsats i det danske kunst- og museumslandskab. Når man tildeler en person en pris, forvandler man for et øjeblik mange års hårdt og vedholdende arbejde til en begivenhed her og nu. 

Ny Carlsbergfondets Prisfest er en årlig hyldest til det danske kunstliv. At værdsætte og fremhæve kunstneres og museumsfolks præstationer over tid er til gavn for hele kunstlivet i Danmark, og prisuddelingerne er derfor en naturlig del af fondets virke.