”Elmgreen & Dragset: Sculptures”, som finder sted på The Nasher Sculpture Center i Dallas, er den dansk-norske kunstnerduos første store museumsudstilling i USA.

Udstillingen fokuserer udelukkende på Elmgreen & Dragsets skulpturproduktion og illustrerer kunstnerduoens brug af varierende æstetik og metode, ikke mindst deres eksperimenter med post-minimalisme, konceptuel strategi og figurativ skulpturtradition. Elmgreen & Dragsets skulpturer indeholder ofte performative og narrative elementer, der uden for meget omsvøb går i kødet på personlige, sociale og politiske emner som ungdom og alderdom, homoseksuelles rettigheder og privatiseringen af det offentlige rum.

Udstillingskataloget

Det omfattende og rigt illustrerede udstillingskatalog afdækker bredden i Elmgreen & Dragsets skulpturelle produktion fra midten af 1990’erne frem til i dag. Kataloget med titlen ”Sculptures” er visuelt organiseret i forhold til den æstetik og de konceptuelle arbejdsmetoder, som kunstnerne har benyttet gennem deres karriere. Med fem dybdegående essays, af bl.a. udstillingskurator Leigh Arnold, tilgås duoens praksis fra forskellige kunsthistoriske og tematiske perspektiver. Artiklerne udforsker Elmgreen & Dragsets arbejder i relation til politik, ytringsfrihed, queerfigurationer og det offentlige rum.

Om Elmgreen & Dragset

Danske Michael Elmgreen (f. 1961) og norske Ingar Dragset (f. 1969) har siden midten af 1990’erne arbejdet sammen. Med en sociokritisk humor genfortolker de det familiære og velkendte i deres skulpturer, installationer og performances. Deres værker er repræsenteret på en lang række museer i ind- og udland, ligesom de har udstillet på kunstinstitutioner og biennaler over hele verden. Sidst men ikke mindst har Elmgreen & Dragset skabt stor opmærksomhed gennem en række projekter i det offentlige rum, bl.a. en Prada-butik midt i ørkenen i Texas, en rytterstatue til Trafalgar Square i London og skulpturen Han ved Kronborg i Helsingør.