CHART markerer sig som Nordens største enkeltstående kunstevent og førende messe for samtidskunst og kan i år fejre femårs jubilæum med et program, der breder sig langt ud over selve kunstmessen.

En central del af CHARTs program er det velbesøgte CHART TALKS, der hvert år inviterer til dialog og debat med førende aktører inden for samtidskunst og den akademiske verden. 

CHART TALKS
I samarbejde med kunstmagasinet ArtReview afholdes der i år seks talks under temaet The End of the Art World As We Know It. Der sættes blandt andet fokus på, hvordan professionel kunstkritik, ustabiliteten i politiske strukturer og spørgsmål om globalisering påvirker produktionen, distributionen og forståelsen af kunst.

Som følge af CHARTs stigende internationale anerkendelse har det været muligt at tiltrække innovative og indflydelsesrige aktører fra ind- og udland, og CHART TALKS kan derfor præsentere det mest ambitiøse program til dato med blandt andre Alexander Tovborg, Alex Da Corte, Hans Ulrich Obrist, og Carolyn Christov-Bakargiev.

CHART TALKS kan opleves fra den 2. til 3. september.

Se programmet for CHART TALKS

Et internationalt perspektiv
Som en del af CHART TALKS er CHART vært for et internationalt besøgsprogram for de deltagende hovedtalere. Med henblik på at skabe nye, internationale muligheder og kreative tiltag, præsenteres de for den danske kunstscene gennem en række skræddersyede aktiviteter såsom besøg hos gallerier, kunstnere, museer og kunstinstallationer. CHART TALKS skaber derved langvarige samarbejder og unikke muligheder for danske kunstnere i ind- og udland, samt opmærksomhed til toneangivende, internationale kunstnere i Danmark.