En flok af gyldne kolibrier sværmer om det, der ligner en stor sol. Maleriets baggrund trænger sig på med grønne snirkler, og solen transformeres af sine omgivelser, den runde form fremstår som et kraftfelt, ladet med en indbydende energi, en portal til et andet univers, eller som en frugt i urskoven, fuglene kan suge nærende nektar fra. Det lille mulighedsfyldte kosmos, Mie Mørkeberg maler frem, udstråler både et harmonisk system og et surrealistisk scenarie. Kolibrien er en særegen fugl i dens måder at bevæge sig nærmest mekanisk i luften på, og dens maskinelle egenskaber forstærkes af den runde og lysende skive i værkets midte.

Se video om The Orange Dream her!

Et uvirkeligt og abstrakt landskab
Mie Mørkeberg arbejder ofte med motivgentagelser på tværs af sine værker. Former, mennesker og positurer genopstår i forskellige sammenhænge, og i sit andet værk har kunstneren netop valgt at centrere en ulmende, orange skive i maleriets midte. Værket er et landskabsmaleri, et strandmotiv, og den runde form kan være en sol, enten i stigende kurs på himlen eller i nedgang mod horisonten. Det uvirkelige og abstrakte landskab er beboet af mennesker, der synes at være fordybede hver for sig. Menneskene i forgrunden er placeret som Grubleren af Rodin, i et indadvendt stadie, andre er optagede af runde genstande, frugter eller begærsobjekter, hvis former gentages på himlen og i landskabet.

En person plukker frugter, der videregives og modtages, formerne skaber et forløb i værket, ligesom de snirklede strøg på himmelen, der viser sig i frugters skræller og i menneskenes kroppe, hår og skæg. Enkelte kolibrier er i interesseret kontakt med menneskene. Som en indgang til værkerne står en række af konkylier i forgrunden. Mie Mørkebergs menneskeskildringer er mangefacetterede og præget af transformationer og udvekslinger, der kontinuerligt udspiller sig med dyriske træk, kønsnedbrydende udtryk og med en stærk tilknytning til den omgivende natur. De søger og lader sig drage, de suger til sig, og de overleverer.

Om Mie Mørkeberg
Mie Mørkeberg (1980) tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006. Blandt hendes soloudstillinger kan nævnes Fruit Hunter på Galleri Tom Christoffersen, København (2022), Kryptomania på Trapholt, Kolding (2021) og Den Glemte Have på Brandts, Odense (2015). Mie Mørkeberg har udført adskillige udsmykningsopgaver, heriblandt til Roskilde Kommune, FN-byen og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Senest er hun blevet udvalgt til at skabe det historiske portræt af tredive betydningsfulde kvinder i dansk politik til Folketingets Samtaleværelse.

Mercantec: Midtbyens Gymnasium i Viborg
Midtbyens Gymnasium er Viborg Kommunes største uddannelsesinstitution med både gymnasieuddannelser og mere end 50 forskellige erhvervsuddannelser.

Bygningen er tegnet af COBO arkitekter og er placeret som en central brik i Viborgs blomstrende bymiljø, hvor socialt liv og læring forenes. Omkring skolen findes togstation, bibliotek og svømmehal, og Hærvejsbroen, som er en del af uddannelsesinstitutionen, forbinder midtbyen og den nye bydel Viborg Baneby.

The Orange Dream er skabt til Mercantec på en bevilling af Ny Carlsbergfondet.