Tæt på kunstnerne

Hvilke tanker gør billedkunstnerne sig om deres arbejde, og hvordan ser det ud, hvor de arbejder? Her kan du møde en række spændende kunstnere og kunstprofessionelle.

Kunsten at trykke - Litografi

I første afsnit af reportageserien kommer vi bag om kunsten at trykke litografi og følger samarbejdet mellem kunstner Michael Kvium og chef-litograf Rasmus Urwald.

Kunsten at trykke er en reportageserie om dansk trykkekunst med afsæt i de tre trykketeknikker: Litografi, Træsnit og Kobbertryk. Her følger vi kunstnere og trykkeres samarbejde igennem de tre teknikker og får et unikt indblik i kunsten bag hver metode.

Litografi, også kendt som stentryk, er en uddøende kunstform og en særlig trykketeknik, hvor en speciel kalksten bruges som trykplade. I første afsnit af reportageserien kommer vi bag om kunsten at trykke litografi og følger samarbejdet mellem kunstner Michael Kvium og chef-litograf Rasmus Urwald i udarbejdelsen af 28 store og komplicerede tryk af værket “Asmodeus Afkom”. Vi følger processen fra skitsering til det færdige tryk og dykker ned i tankerne bag værket og det litografiske håndværk.

JJ Film

1/3