Tæt på kunstnerne

Hvilke tanker gør billedkunstnerne sig om deres arbejde, og hvordan ser det ud, hvor de arbejder? Det er nogle af de spørgsmål, man kan få svar på i de film, som Ny Carlsbergfondet har digitaliseret.

Kunsten at trykke - Litografi

I første afsnit af reportageserien kommer vi bag om kunsten at trykke litografi og følger samarbejdet mellem kunstner Michael Kvium og chef-litograf Rasmus Urwald.

Kunsten at trykke er en reportageserie om dansk trykkekunst med afsæt i de tre trykketeknikker: Litografi, Træsnit og Kobbertryk. Her følger vi kunstnere og trykkeres samarbejde igennem de tre teknikker og får et unikt indblik i kunsten bag hver metode.

Litografi, også kendt som stentryk, er en uddøende kunstform og en særlig trykketeknik, hvor en speciel kalksten bruges som trykplade. I første afsnit af reportageserien kommer vi bag om kunsten at trykke litografi og følger samarbejdet mellem kunstner Michael Kvium og chef-litograf Rasmus Urwald i udarbejdelsen af 28 store og komplicerede tryk af værket “Asmodeus Afkom”. Vi følger processen fra skitsering til det færdige tryk og dykker ned i tankerne bag værket og det litografiske håndværk.

JJ Film

1/3