En aften om grænseløshed
Mød forskningsprofessor i arkæometri ved Nationalmuseet Karin Frei i en samtale med Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen om sin banebrydende forskning, der blandt andet har afsløret, at Egtvedpigen slet ikke stammer fra Vejle, men langvejsfra. Performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen fortsætter aftenen i et interview om grænseløsheden i kunsten. Afslutningsvis kaster klassisk arkæolog og museumsinspektør Anne Marie Nielsen et værknært blik på Glyptotekets mesterværk Alexander den Store, som i aftenens anledning vises i en særpræsentation i museets Festsal.

Kunst, viden og øl
Videnskab | Lidenskab er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket i samarbejde med Politiken Live. Over to aftener i efteråret sættes videnskabsfolk og kunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviews med journalister fra Politiken. Aftenen byder desuden på indslag fra Carlsberg Laboratorium samt nærstudier af udvalgte mesterværker fra Glyptotekets enestående samling. Hver aften tager udgangspunkt i et aktuelt tema, og der bydes på gratis pauseudskænkning af aftenens øl.

Det ligger til familien
Videnskab og kunst ligger dybt i Carlsbergfamiliens DNA. Carlsbergs grundlægger J.C. Jacobsen, moderniserede ølbrygningen gennem banebrydende videnskabelige metoder, ligesom han sikrede Carlsbergs fortsatte, massive støtte til videnskaben gennem etableringen af Carlsbergfondet. Historien gentog sig med sønnen Carl Jacobsen, der via overskuddet fra sit bryggeri og oprettelsen af Ny Carlsbergfondet blev den til dato største danske kunstmæcen, bl.a. ved donationen af sin enorme kunstsamling og grundlæggelsen af Ny Carlsberg Glyptotek. Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet hører i dag til de største i landet, når det gælder støtte til henholdsvis videnskab og kunst.
Det er denne både strittende og levende arv, som Videnskab|Lidenskab samler sig omkring med det formål at formidle nogle af videnskabens og kunstens mange indsigter.