En aften om totalnatur
Denne aftens udgave af Videnskab|Lidenskab på Glyptoteket ser nærmere på ekstremernes natur. Mød blandt andre professor i biologi ved Aarhus Universitet Jens-Christian Svenning i en samtale om sin forskning i megafaunaens betydning for jordens økosystem. Aftenen fortsætter med kunstneren Tue Greenfort, der inviterer til en snak om sit kunstneriske arbejde, der de seneste mange år har taget form som en undersøgelse af emner som klimaforandringer, bæredygtighed og menneskets forhold til naturvidenskaben.

Kunst, viden og øl
Videnskab|Lidenskab er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket i samarbejde med Politiken Live. Over en række aftener sættes arkæologer, fysikere og kunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviewes med journalister fra Politiken. Aftenerne byder desuden på indslag fra Carlsberg Laboratorium samt guidede nærstudier af udvalgte mesterværker fra Glyptotekets rige samling. Hver gang på baggrund af et aktuelt tema og hver gang med gratis pauseudskænkning af aftenens øl.

Det ligger til familien
Videnskab og kunst ligger dybt i Carlsbergfamiliens DNA. Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen, moderniserede ølbrygningen gennem banebrydende videnskabelige metoder, ligesom han sikrede Carlsbergs fortsatte, massive støtte til videnskaben gennem etableringen af Carlsbergfondet. Historien gentog sig med sønnen Carl Jacobsen, der via overskuddet fra sit bryggeri og oprettelsen af Ny Carlsbergfondet blev den til dato største danske kunstmæcen, bl.a. ved donationen af sin enorme kunstsamling og Ny Carlsberg Glyptotek. Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet hører i dag til de største i landet, når det gælder støtte til henholdsvis videnskab og kunst.
Det er denne både strittende og levende arv, som Videnskab|Lidenskab samler sig omkring med det formål at skabe et nyt format til at formidle nogle af videnskabens og kunstens mange indsigter.