Vinderprojekt: Det er bedømmelsesudvalgets helhedsvurdering og konklusion, at det ikke er muligt at udpege et entydigt vinderprojekt, der kan opfylde de forskellige kriterier og hensyn, der er gældende for dette helt særlige område i Danmark. Derfor udpeges der ikke en vinder af projektet Grenen X Bunkerne.

Om projektet:
Grenen er en af de største naturattraktioner i Danmark. Hvert år besøger over en million mennesker det særlige sted, hvor Skagerrak og Kattegat mødes.

De besøgende søger mod toppen af klitterne og bunkerne i området, og herfra bevæger man sig rundt på improviserede trampestier, og derfor er mange kvadratmeter beplantning og natur slidt ned.

Frederikshavn Kommunes idé med projektet er at binde bunkere i klitlandskabet sammen i en ny helhedsoplevelse, så besøget i Skagen handler om mere end den direkte vej til hovedattraktionen på Grenens spids. Samtidig med, at der passes godt på naturen.

Afsættet er bunkerne, der har potentialet til at være mere end efterladenskaber fra 2. verdenskrig. Tanken er, at de skal indgå i en oplevelsesrejse for både lokale og Grenens mange besøgende på et stiforløb, som på bedste vis forener storslået natur, arkitektur, kunst og kulturarv.