Up Close
Performance Festival i Det Classenske Bibliotek
20., 21., 27. og 28. juni 2020

Billetter bestilles på Billetto

Esben Weile Kjær og Emma Rosenzweig · Lilibeth Cuenca Rasmussen · Hannah Toticki Anbert · Jacob Kirkegaard og Katinka Fogh Vindelev · Molly Haslund · Hesselholdt & Mejlvang · Louise Alenius · Charlotte Østergaard · Jesper Just og August Rosenbaum · Henrik Plenge Jakobsen · Maja Lee Langvad og Kristina Nya Glaffey · Tim Matiakis og Astrid Elbo

Den står på live kunst, nærvær og fysisk tilstedeværelse, når festivalen Up Close indtager Det Classenske Bibliotek i indre København de sidste to weekender i juni. Ny Carlsbergfondet, som ekstraordinært har arrangeret festivalen, har inviteret 18 kunstnere til at medvirke med nye performances, der vel at mærke nøje tager højde for myndighedernes retningslinjer i lyset af covid-19. Samtidig sikrer Up Close, at publikumsantal, afstandskrav og hygiejneforhold lever op til de aktuelle krav.

Performancekunst i coronatider

Med Up Close ønsker Ny Carlsbergfondet at bidrage til genåbningen af den danske kunstscene:

”Det er ingen hemmelighed, at coronakrisen har ramt kunstens mange aktører rigtig hårdt. Med festivalen Up Close støtter vi op om performancekunsten, som i de senere år i den grad har oplevet en renæssance, både i Danmark og i udlandet. Det er jo en kunstform, der bedst trives i det direkte møde med publikum, og som af samme årsag har svært ved at finde en scene for tiden. Vi ønsker, uden at overskride covid-reglerne, at sætte fokus på det umuliges kunst og dermed sende et signal om, at kunsten til enhver tid kan tilpasse sig og udfordre de eksisterende forhold på nye spændende måder,” siger forkvinde i Ny Carlsbergfondet, Christine Buhl Andersen.

Alsidighed og dogmeregler

Programmet for Up Close er tilrettelagt af uafhængig kurator Natalia Gutman, der er uddannet kunsthistoriker og tidligere har stået bag udstillinger på bl.a. Museet for Samtidskunst, Den Franske Ambassade og Børsen. 18 kunstnere medvirker med 12 forskellige performances, der hver opføres tre gange med henblik på at imødekomme så mange gæster som muligt under de nuværende adgangsbegrænsninger. Samtlige kunstnere er inviteret til at skabe en performance, hvor både varighed, rekvisitbegrænsninger og afstandskrav er den formelle ramme. Inden for de stramme regelsæt er det alligevel lykkedes at gøre plads til skuespillere, trompetister, dansere, sangere og en enkelt accordionist:

”Corona-restriktionerne bliver en art kreative benspænd for kunstnerne, hvilket i sig selv er en spændende præmis. Når det er sagt, så sigter vi efter at præsentere et program, der virkelig viser kvaliteten og ikke mindst variationen på performancescenen. Det bliver fire dages intenst forløb med koreografi, sang, lyd, bevægelse, musik, flygtige ord og frem for alt en masse energi,” siger kurator Natalia Gutman.

3 på stribe

Up Close er struktureret med sammensatte dagsprogrammer for hver af festivalens fire dage. Hvert program indbefatter tre forskellige performances, og hvert program opføres tre gange samme dag.

Lørdag 20. juni kl. 13, 15 og 17:
Lilibeth Cuenca Rasmussen · Jesper Just og August Rosenbaum · Hannah Toticki Anbert
Sted: Det Classenske Bibliotek. Amaliegade 38, København K

Søndag 21. juni kl. 13, 15 og 17:
Hesselholdt & Mejlvang · Jacob Kirkegaard og Katinka Fogh Vindelev · Molly Haslund
Sted: Det Classenske Bibliotek. Amaliegade 38, København K

Lørdag 27. juni kl. 13, 15 og 17:
Charlotte Østergaard · Maja Lee Langvad og Kristina Nya Glaffey · Louise Alenius
Sted: Det Classenske Bibliotek. Amaliegade 38, København K

Søndag 28. juni kl. 13, 15 og 17:
Henrik Plenge Jakobsen · Tim Matiakis og Astrid Elbo · Esben Weile Kjær og Emma Rosenzweig
Sted: Det Classenske Bibliotek. Amaliegade 38, København K

Gratis med pladsreservation

Up Close er gratis, men kræver pladsbillet. Billetter bestilles på Billetto

Samarbejdspartnere: HAY, Andersen’s