Til Videnskab|Lidenskab-arrangementet den 2. maj mødte dr.phil. og professor i dansk litteratur ved Roskilde Universitet, Lasse Horne Kjældgaard, journalist Nynne Bjerre Christensen i en samtale om kunstens og kulturens tilstedeværelse i politik eller manglen på samme. Samme aften blev billedkunstneren FOS interviewet om sin kunstneriske praksis, der netop kendetegner sig ved et vedholdende engagement i spændingsfeltet mellem kunst og samfund.

Ny Carlsbergsfondet podcast

Denne samtale er nu tilgængelig som podcast på Ny Carlsbergfondets podcast-side sammen med fem programmer fra tidligere Videnskab|Lidenskab arrangementer, som alle karakteriseres ved mødet mellem kunst og videnskab.

Find alle podcasts her

Videnskab|Lidenskab, som er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek, sætter videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviews og dialog.

Videnskab og billedkunst

Lasse Horne Kjældgaard udkom sidste år med sin doktorafhandling ”Meningen med velfærdsstaten” med undertitlen ”Da litteraturen tog ordet – og politikerne lyttede”. I doktorafhandlingen undersøger Kjældgaard hvordan politikerne inddrog både forfattere, kunstnere og intellektuelle i vigtige politiske beslutninger.

FOS’ (Thomas Poulsen) praksis karakteriseres ved lige dele legesyg opfindsomhed og samfundsengagement. Hans værker interagerer med det øvrige samfund og afsøger alternativer til de systemer, som mere eller mindre åbenlyst regulerer vores adfærd og samvær.

Læs mere om Videnskab|Lidenskab – en aften om KUNST|SAMFUND.