”Klangfrø” er titlen på billedkunstneren Kirstine Roepstorffs væginstallation på Institut for Nordisk og Sprogvidenskab (INSS), Københavns Universitet Amager, Njalsgade 120, bygning 22.

Bygningen, der huser INSS, er med sine store glaspartier og hvide, strømlinede vægflader på én gang prototypen på senmoderne arkitektur - minimalistisk og industriel, men med mange forskellige funktioner og skiftende typer af rum. Her er gangbroer, trapper, åbne passager – undervisningslokaler, bibliotek, kontorer og indgangspartier - det hele skabt i alskens forskellige materialer. Ville et kunstværk kunne samle stedet, styrke dets identitet på en måde, som ikke bare er et enten usynligt eller distraherende element?

Ny Carlsbergfondet valgte Kirstine Roepstorff til at løse denne komplicerede opgave, og hun leverede værket ”Klangfrø”, som på én gang er et vægmaleri og en kuglebane, et lydværk og en visuel og rumlig installation, et bevægeligt og bevægende værk, der strækker sig over tre etager i en central del af husets indre.

Med assistance fra et hold af håndværkere, teatermalere og bygningssagkyndige har den internationalt anerkendte billedkunstner pudset betonmuren op; resultatet er en lækker og ganske svagt tonet overflade, tilføjet stiliserede blad- , insekt- og fuglemotiver. 
På fladen løber en kuglebane, og man fornemmer instinktivt, at den må kunne bruges til et eller andet, selvom den som zigzag-formet relief i messing og træ, med små klangfremkaldende rekvisitter undervejs, har en skønhed i sig selv. 
Trækker man en kugle i en automat ved værkets rod og bevæger sig op på 5. sal, slipper kuglen og lader den trille igennem banen, afstedkommer dette overraskende lyde, rytmer og fine klange, når kuglen suser ned.

»Kuglen er som et frø, fuglene kan samle op og bære højt op i luften og lade falde, og dér, hvor frøet lander, spirer noget nyt og særligt frem. Sådan er det med ideer, med tanker, med alt det, universitetet lever for« siger Kirstine Roepstorff.