Er din tegnestue under syv år gammel, kan du nu komme på en interesseliste til Stedet Tæller X og måske få mulighed for at udvikle et af fire udvalgte og helt særlige steder i Danmark sammen med en kunstner. Flere af stederne er unikke landskaber, som kalder på landskabsarkitekter med gode ideer og stor faglighed.

Før sommerferien offentliggjorde Realdania og Ny Carlsbergfondet ni særlige steder i de danske landkommuner, der er blevet udvalgt til at modtage støtte gennem initiativet Stedet Tæller X.

De ni steder skal nu udvikles i to forskellige spor: Et tværfagligt kunst- og arkitekturspor og et rent arkitekturspor.

Ny Carlsbergfondet har tidligere lanceret et open call til kunstnere, som har lyst til at lede udviklingen af idéer til de fire steder i kunst- og arkitektursporet. Fra den 1.-17. november skal de nu 12 udvalgte kunstnere vælge en nyetableret tegnestue at samarbejde med. Og det kan blive din tegnestue.

Kunstnerne bliver nemlig præsenteret for en interesseliste over arkitekter og landskabsarkitekter, de kan lade sig inspirere af og vælge at arbejde sammen med. Når teamet er sat, byder kunstner og (landskabs)arkitekt sammen ind i en idékonkurrence, der sættes i gang den 1. december og løber frem til 5. februar 2024.

Hvis du er interesseret i at komme på listen, så kontakt Kira Maria Svankjær, sekretariatsleder for Stedet Tæller X, på stedettaellerx@b-a-r-k.dk. Deadline er den 1. november, hvorefter listen vil blive gjort tilgængelig for de udvalgte kunstnere. Bemærk, at denne interessetilkendegivelse blot kræver henvendelse og ikke er forpligtende.

Meget mere Stedet Tæller X

Fra den 1. november vil nyetablerede tegnestuer få endnu en mulighed for at deltage i Stedet Tæller X nemlig ved de åbne konkurrencer om udvikling af idéer til de fem steder i Stedet Tælles X’s arkitekturspor. Hold øje med Realdanias hjemmeside i den kommende tid, hvor stederne og projekter er beskrevet. Bemærk at tegnestuer gerne må deltage i konkurrencerne i begge spor.

Læs mere om Stedet Tæller X’s kunst- og arkitekturspor her.

Læs mere om Stedet Tæller X's arkitektursporet her.