En karakteristisk HuskMitNavn-figur klatrer op ad en stor betonvæg på Espergærde Gymnasium og HF. Med tungen halvt ude og blikket rettet mod studenterhuen, der akkurat hænger indenfor klatreafstand, indkapsler figuren et genkendeligt aspekt af gymnasielivet. Der er lys for enden af tunnelen. Huen venter lige forbi den udfordrende klatretur, der udgør vejen derhen.

Motivet er ét ud af i alt 14 vægmalerier, der er dukket op på vægge, trapper, og gange på Espergærde Gymnasium og HF. Det giver et lille praj om, at karakter- og studenterhueræset altså kun er én del af gymnasielivet. For med de 13 øvrige vægmalerier  peger HuskMitNavn på gymnasielivet i alle dets sjove og tilfældige aspekter; gymnasielivet som det leves, imens vi klatrer.

Humoristisk og -drillende motivkreds

Værket har HuskMitNavn valgt at kalde Gymnasieliv. Håbet er, at elever nu og i fremtid vil kunne se deres gymnasieliv afspejlet i vægmalerierne. Her finder man blandt andet den eksamensramte elev, den nyforelskede, den ekstroverte og den introverte, den festglade og mange flere individer og fællesskaber.

Motivkredsen, der er udformet specielt til de rammer, der er rundt om på gymnasiet. HuskMitNavn har placeret figurerne strategisk rundt om på gangene, og skabt et farverigt forløb, som man kan orientere sig efter.

Om HuskMitNavn

HuskMitNavn (f. 1975) er en anonym billedkunstner med rødder i street art. I flere år huserede han med spraydåser på storbyens flader og facader. Siden har HuskMitNavn mødt bred anerkendelse, og gennem de seneste mange år har han hyppigt udstillet på museer og gallerier i ind- og udland.