Tæt på kunstnerne

Hvilke tanker gør billedkunstnerne sig om deres arbejde, og hvordan ser det ud, hvor de arbejder? Det er nogle af de spørgsmål, man kan få svar på i de film, som Ny Carlsbergfondet har digitaliseret.

Kunsten at trykke - Kobbertryk

I andet afsnit af reportageserien følger vi den islandske kunstner Ragnar Kjartansson, som for første gang kaster sig ud i kobbertrykkekunsten.

Kunsten at trykke er en reportageserie om dansk trykkekunst med afsæt i de tre trykketeknikker: Litografi, Træsnit og Kobbertryk. Her følger vi kunstnere og trykkeres samarbejde igennem de tre teknikker og får et unikt indblik i kunsten bag hver metode.

Ved kobbertryk arbejder man ikke med farve på en overflade, men med fordybninger i kobber. I andet afsnit af reportageserien følger vi den islandske kunstner Ragnar Kjartansson, som for første gang kaster sig ud i kobbertrykkekunsten. Med den erfarne trykker Niels Borch Jensens på sidelinjen får kunstneren eksperimenteret med kobberets mange tegnemuligheder, men udfordres også af teknikkens begrænsninger.

JJ Film

1/3