En del af Haslev Idrætsefterskoles værdigrundlag er at udfordre eleverne både på krop, ånd og faglighed med afsæt i den enkelte, det fælles og det uvante. Erik Steffensen har taget udgangspunkt i netop dette udsagn til sin udsmykning af foredragssalen, der består af fire store fotografiske værker samt et nyt dobbeltsidet scenetæppe i blå og røde nuancer.

Bjerglandskaber og silhuetter

Erik Steffensens fire fotografiske værker måler hver især 290 x 170 cm. De er lavet i enstonede røde nuancer og hænger i hver sit hjørne af salens endevægge. Værkerne giver et nutidigt, men også harmonisk udtryk til rummets klassiske look, og fremstår samtidig dragende og mystiske med deres motiver af fjerne bjerglandskaber og kropssilhuetter. Sammen med de to værker, der hænger i gangen ind til salen, et rødt og et blå portræt af en person i profil, slår de fotografiske værker tonen an til en drømmende atmosfære i rummet.

Scenetæppet er lavet som et widescreenmotiv af et bjerglandskab. Ud mod salen vender den røde side af tæppet, hvor solen står over en bjergformation. Her kan beskueren både nyde godt af udsigten mod en fjern horisont og et funktionelt scenetæppe, der sammen med de fire fotografiske værker danner ramme om salen. Bagsiden af tæppet er holdt i kølige blå nuancer. Det intime backstage-rum har fået sit eget tæppe, som modsat siden ud mod salen ikke behøver at afgive varme. I det noget mindre baglokale skal der være mulighed for at koble af og trække vejret, om det så er i en pause fra de store akter på scenen eller fra lektierne og hverdagens gøremål.

Rum til drømme og fordybelse

Foredragssalen på Haslev Idrætsefterskole er et sted, hvor der rent arkitektonisk er højt til loftet. Men det er også et sted, der indbyder til social og kreativ udfoldelse og til eftertænksomhed. Erik Steffensen har lavet en udsmykning, der harmonerer med rummets fysiske og mentale rammer. Den enkle farveholdning og de nærværende billeder skaber rum til fordybelse både for den enkelte elev og for det større fællesskab. Og som vinduer ud til en endnu ukendt verden, er udsmykningen med til at give plads til drømme og visioner.

Om kunstneren

Erik Steffensen (f. 1961) er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1992, hvor han også var ansat som professor i årene 1998-2007. Steffensen er maler, fotograf og forfatter og trækker ofte på flere teknikker i sine værker. Han har en malerisk tilgang til fotografiet og er samtidig inspireret af kunsthistorien, kunstteorien og naturens æstetik, hvilket kommer til udtryk i hans arbejde. Han er repræsenteret på flere store danske museer, bl.a. Arken, ARoS, Louisiana og SMK, og har haft soloudstillinger i både Danmark og udlandet.