Ny Carlsbergfondet støtter digitaliseringen og tilgængeliggørelsen af kildemateriale, der kan bidrage til indsigten i og kendskabet til den danske kunsthistorie. Med puljen Kilder Til Dansk Kunsthistorie støtter fondet kildeprojekter, der for eksempel fokuserer på et kunstnerskab, en korrespondance, en gruppering, et kunsthistorisk forfatterskab eller lignende. Kildematerialet kan for eksempel være skriftligt, fotografisk eller audiovisuelt.

Kilderne skal kunne digitaliseres og tilgængeliggøres i databaseformat på fondets portal ktdk.dk.

I de fleste tilfælde vil tilgængeliggørelsen, ud over selve digitaliseringen, indebære transskription og kunstfaglig kommentering af materialet, afhængigt af dets karakter og faglige hensyn.

Ny Carlsbergfondet yder faglig sparring og teknisk bistand til projekterne og varetager desuden scanning, webudvikling samt afklaring af eventuelle ophavsrettigheder knyttet til kildematerialet.

Ny Carlsbergfondet ønsker at bidrage til bredde og mangfoldighed i kunstens verden, og der støttes derfor bredt inden for arkivalske perspektiver, geografi, køn, perioder og kunstarter.

Hvem kan søge?
Puljen kan søges af både institutioner og enkeltpersoner, men det forudsættes, at projekterne er huset af en institution, der administrerer bevillingen, for eksempel et museum, arkiv eller universitet.

Læs mere her om puljen Kilder Til Dansk Kunsthistorie her

Ansøgningsfrist
Der åbnes for ansøgninger den 15. september 2023 med ansøgningsfrist den 2. oktober 2023 kl. 12. Ansøgere kan forvente svar i februar 2024.