Tæt på kunstnerne

Hvilke tanker gør billedkunstnerne sig om deres arbejde, og hvordan ser det ud, hvor de arbejder? Her kan du møde en række spændende kunstnere og kunstprofessionelle.

Christian Lemmerz

I dette portræt følger vi Lemmerz i den kunstneriske proces gennem udformningen af den 3,5 meter høje bronzestatue ’Lazarus’.

Den dansk/tyske kunstner Christian Lemmerz (f. 1959) har opnået den anerkendelse i kunstens verden, som de fleste kun kan drømme om. Hans kunst spænder over mange forskellige genrer såsom tegning, skulptur og performance, men ofte med de samme dystre gennemgående temaer og eksistentielle betragtninger. Christian Lemmerz har udstillet verden over og modtaget flere medaljer, men alligevel kæmper kunstneren med selvværdet og spørgsmålet om hvorvidt hans værker rammer tilskueren eller bare står tomme uden indhold.

I dette portræt følger vi Lemmerz i den kunstneriske proces gennem udformningen af den 3,5 meter høje bronzestatue ’Lazarus’. Vi tager med Christian Lemmerz til den italienske kunstnerby Pietra Santa, hvor han arbejder og lever, og hvor hans kreative evner får rum til at udfolde sig.

Producer: JJ Film

1/3