Mød professor ved København Universitet, Vincent F. Hendricks, i en samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen om misinformation i politik og medier på baggrund af hans forskning i fake news. Billedkunstner Jens Haaning fortsætter aftenen, når han interviewes om sin kunstneriske praksis, der kritisk kredser om de politiske og sociale samfundsmekanismer. Afslutningsvist kaster ægyptolog og museumsinspektør ved Glyptoteket, Tine Bagh, et værknært blik på et af Glyptotekets mesterværker, som i aftenens anledning vises i en særpræsentation i museets Festsal. 

Køb billet til arrangementet her

Hendricks og Haaning
Professor Vincent F. Hendricks er leder af Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet, hvor hans forskning er rettet mod at afdække strukturer og dynamikker i bobledannelse på tværs af discipliner, domæner, og institutioner. Senest har han sammen med kollegaen Mads Vestergaard udgivet bogen ”Fake News – Når virkeligheden taber” om strukturerne i og konsekvenserne af den stigende mængde af forvanskninger og fortielser i medier og politik.

Billedkunstner Jens Haaning har udstillet utallige steder i verden, ligesom hans værker er repræsenteret på en lang række kunstmuseer i ind-og udland. Haanings kunstneriske manifestationer kredser om samfundets synlige og usynlige magtbalancer og sociale og kulturelle skel. Ofte anvender han med lige dele humor og kritisk brod magtens eget sprog og dets symbolske markører til at blotlægge hykleriske og undertrykkende mekanismer og strukturer i samfundet.

Kunst, viden og øl
Videnskab|Lidenskab er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket, som sætter videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviewes. Aftenerne byder desuden på guidede nærstudier af udvalgte mesterværker fra Glyptotekets rige samling. Hver gang på baggrund af et aktuelt tema og hver gang med gratis pauseudskænkning af aftenens øl, der udvælges særligt til lejligheden af Carlsberg Laboratorium.