Porsagers værk 'HORNY VACUUM' er en kunstnerisk abstraktion over et af naturvidenskabens mystiske fænomener: den uhåndgribelige neutrinopartikel. Porsagers interesse for neutrinoer stammer fra hendes ophold på CERN, hvor hun mødte den spøgelsesagtige neutrinopartikel, som er 100.000 gange mindre end elektroner.

Installation og 3D-animation

Værket består af en installation af tre teleskopiske stålhorn, to røde, oppustede ’öko-tech tube walls’, som normalt anvendes til at dæmme op for oversvømmelser, samt et Baculum, en penisknogle fra en hvalros, der er gennemboret og transformeret til et spirituelt horn.

Udover den faste installation har Porsager skabt en 3D-animation, som kan opleves på festivalens Summer-scene lørdag 25. maj kl. 22:40. Animationen fører beskueren igennem et neutrinohorn, som var man neutrinopartikelen selv. Lydsidens pulserende gong skaber et rum, hvor rum og ego flyder sammen med kunst, videnskab og tid.

I ‘HORNY VACUUM’ er kunsten mere end blot repræsentationer af verden omkring. Den er et bud på, hvordan vi kan forstå et abstrakt fænomen som neutrinopartiklen. Værket er en leg mellem det spirituelle og kvantefysikken, mellem energier og perversioner.

Sidste år præstenterede Lea Porsager en 90 minutters polyfonisk gong-session på Bloom som præludium til dette års værk.