Karsten Ohrt (1952), magister i kunsthistorie med studier på Aarhus Universitet,  Københavns Universitet og Courtauld Institute of Art, London, tiltrådte som formand for Ny Carlsbergfondet 1/1 2014 efter syv år som direktør for Statens Museum for Kunst. Han sad i fondets bestyrelse i perioden 1994-2007. Karsten Ohrt er tillige formand for Ny Carlsberg Glyptoteks bestyrelse.

Karsten Ohrt begyndte sit museumsliv på Nordjyllands Kunstmuseum i Aalborg (nu Kunsten), hvor han i perioden 1979-1988 arbejdede som inspektør. Herefter tiltrådte han som direktør for Kunsthallen Brandts i Odense (1988-2007). Han har desuden beklædt adskillige bestyrelses- og ledelsesposter i kultur- og erhvervslivet, herunder bl.a. bestyrelsesposter i Center for Dansk Billedkunst, Kulturværdiudvalget, teatergruppen Hotel Pro Forma, Frederiksborgmuseet, Politiken-Fonden, Odense Teater, Folketingets Kunstudvalg, Skagens Museum, Den Hirschsprungske Samling og Hofteatret.

Karsten Ohrt er redaktør og forfatter til udstillingskataloger, bøger og artikler om kunst og har bl.a. modtaget N.L. Høyen Medaljen, Ole Haslunds Legat og Officier dans l’Ordre de Mérite, Luxembourg.