Hjertet er geografisk placeret i den vestlige del af Ikast. Den består af en centerbygning, tegnet af C.F. Møller Tegnestue, samt en række øvrige bygningsanlæg såsom et økologisk gartneri, et ridecenter, en BMX-bane og en overdækket skaterbane. Den fælles centerbygning er det centrale omdrejningspunkt for aktørerne på Vestergade. Denne rummer café, produktionskøkken, foreningsfaciliteter og undervisningslokaler.

Hjertet er et inkluderende sted, som oplader og giver livsenergi. Det æstetiske er en vigtig del af Ikasts historie, da lokalområdet er kendt for tekstilindustri og design. Mødet med kunsten i Hjertet inspirerer borgerne og give dem troen på livets muligheder uanset baggrund og alder. Kunstudsmykningen til Multihuset er skabt af den danske kunstnergruppe TAPKO.

En mobil udstillingsplatform

TAPKO er oprindeligt en forkortelse for Københavns Tappekompagni, som stod malet på facaden af et gammelt petroleumslager i Sundkrogsgade i Københavns Nordhavn. I perioden 1991-92 blev bygningen brugt som kunstinstitution, og derefter er TAPKO yderligere blevet betegnelsen for det nomadiske, legende og udforskende kunstneriske samarbejdsprojekt.

TAPKO er en mobil udstillingsplatform, som kendetegnes ved også at invitere udenlandske kunstnere til at være en del af kunstnergruppens projekter. TAPKOs arbejde er stedsspecifik installationskunst og gerne i det offentlige rum. I dag arbejder gruppens tre kunstnere primært hver for sig, men træder sammen i projekter såsom udsmykningen til Hjertet.

Stedsspecifik udsmykning

Kerstin Bergendals værk består af to dele. Ca. 200 fliser med citater hentet fra samtaler med byens borgere, som derefter er indgraveret i belægningen både inden- og udenfor Hjertet, udgør værkets ene del. Den anden halvdel af hendes værk er en app, som knytter uddybende tanker til citaterne på fliserne. Appen er skabt i samarbejde med Museum Midtjylland.

Jørgen Carlo Larsens bidrag er en pavillon skabt i en metalkonstruktion på et betonfundament. Derudover har han udført et vægrelief til Streetsporthallen.

Cai-Ulrich von Platen har lavet et enormt Ikast-skilt, som hævet et par meter over jorden byder velkommen ved hovedindgangen til Hjertet. Skiltet, som viser en slags skyline af bygninger fra Ikast, har referencer til den lokale maler Jens Brandt, som var kendt som 3-skymaleren. 

Om TAPKO

TAPKO er en gruppe af danske kunstnere bestående af Kerstin Bergendal (f. 1958), Jørgen Carlo Larsen (f. 1953) og Cai-Ulrich von Platen (f. 1955). Alle tre kunstnere er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. TAPKO har bl.a. udstillet på Brandts i Odense, Overgaden i København og Museet for Moderne Kunst i Warszawa.