Til Videnskab|Lidenskab-arrangementet den 5. september mødte professor i biologisk oceanografi og leder af Københavns Universitets Sustainability Science Center, Katherine Richardson, journalist Nynne Bjerre Christensen til en samtale om stigende verdenshave og marineøkosystemer. Samme aften blev Rasmus Nielsen fra kunstnergruppen SUPERFLEX interviewet om gruppens kunstneriske praksis, der senest har sendt gruppen mod øer i Stillehavet.

Ny Carlsbergfondet podcast

Aftenens samtale er nu tilgængelig som podcast på Ny Carlsbergfondets podcast-side sammen med seks programmer fra tidligere Videnskab|Lidenskab-arrangementer, som alle karakteriseres ved mødet mellem kunst og videnskab.

Find alle podcasts her

Videnskab|Lidenskab, som er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek, sætter videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviews og dialoger.

Videnskab og billedkunst

Katherine Richardson er tidligere formand for klimakommissionen. Hendes årelange forskning i klimaforandringernes påvirkning af havmiljøet har opnået stor international bevågenhed. I de senere år har Richardsons forskning særligt koncentreret sig om kulstofs påvirkning af biologiske processer og biodiversitet i havene. Som leder af Sustainability Science Center tager hendes arbejde skridtet videre fra forskning til handling, da centret bl.a. aktivt fremmer samarbejdet mellem forskere, erhvervsliv og beslutningstagere med henblik på at kunne imødekomme de klimamæssige udfordringer, verden står overfor.

SUPERFLEX blev dannet i 1993 af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Nielsen. Siden starten har kunstnergruppen forholdt sig helt konkret til den aktuelle virkelighed, vi lever i. Med det sociale og kollektive som omdrejningspunkt for deres projekter engagerer de sig direkte i sociale og politiske situationer. Således spænder SUPERFLEX’ projekter bl.a. over biogasanlæg, øl og sodavand til film og installationer. Senest har gruppen taget rollen som ekspeditionsledere for forskningsprojektet Deep Sea Minding, der ombord på M/Y Dardanella sætter kurs mod øde øer i Stillehavet.

Læs mere om Videnskab|Lidenskab – en aften om VAND