Med sin karakteristiske streg og et glimt i øjet har HuskMitNavn indtaget Høng Gymnasium og HF med seks store malerier. Malet direkte på skolens vægge står de som humoristiske og kærlige refleksioner over livet i gymnasieårene. Det er Ny Carlsbergfondet, som har skænket udsmykningen til Høng Gymnasium.

”Vi valgte HuskMitNavn, fordi hans kunst udtrykker en uimponeret livsglæde, som han er parat til at investere i det sociale felt. Og han er i den grad lykkedes på Høng Gymnasium og HF med sine potente og farvestærke vægmalerier. De suger os til sig med kærlige fortællinger fra studenterlivet. Netop fordi de vægter det hverdagsagtige, det akavede og det naive, vender hans værker de gængse kunsthierarkier på hovedet og rammer os lige i hjertet,” siger bestyrelsesmedlem i Ny Carlsbergfondet, Stine Høholt.

Skolens pædagogiske leder Peter Lorentzen, som har fulgt projektet fra starten er også glad for resultatet ”Det er skønt med farve på væggene. Uddannelse og kultur bør gå hånd i hånd. HuskMitNavn har malet elever og lærere på gangene og indfanger livet på Høng Gymnasium og HF på fineste vis.”

Om HuskMitNavn
HuskMitNavn er en anonym billedkunstner med rødder i street-art. I flere år huserede han med spraydåser på storbyens flader og facader. Siden har HuskMitNavn mødt bred anerkendelse, og gennem de seneste år har han hyppigt udstillet på museer og gallerier i ind- og udland. Med projektet på Høng Gymnasium og HF er han imidlertid tilbage, hvor han startede: Udenfor rammen – direkte på muren.