Værket China Blue er udarbejdet til bygningens centrale hovedauditorium. Det materialiserer sig som et stort gardin bestående af et transparent lag i blå nuancer og et bagvedliggende, tungere velourgardin. Med de to lag er det muligt både at justere mængden af lys, der kommer ind i auditoriet, og tilføje rummet akustiske kvaliteter.

Under samme himmel
”Astrid Kroghs kunstneriske udtryk er poetisk, og hun arbejder med en stærk materialebevidsthed. Samtidig understreger den store udsmykning hendes evne til at skabe integration mellem arkitekturen, det specifikke formål og i dette tilfælde den særlige kulturelle kontekst,” siger bestyrelsesmedlem i Ny Carlsbergfondet Stine Høholt.

Værket er opkaldt efter den kinesiske porcelænsmalingsteknik ”Blue China”. Og Astrid Krogh har fundet inspiration til værket i en af de ældste kinesiske skabelsesmyter om forholdet mellem himlen og jorden og tanken om, at himlen er den samme på tværs af landegrænser. Det himmelblå gardin skal således symbolisere en sammensmeltning af den danske og kinesiske himmel.

Udsmykningen fungerer som en samlet løsning - en æstetisk udsmykning, der kan tilpasses bygningens specifikke krav og fysiske behov. Og Astrid Krogh har samtidig skabt en kunstnerisk reference til det dansk-kinesiske samarbejde, der nu manifesteres i det ny universitetscenter.

Samarbejde på tværs
Industriens Fonds Hus i Kina skal danne ramme om et attraktivt forsknings- og studiemiljø for både danske og kinesiske forskere og studerende. Formålet med etableringen af et dansk universitetscenter i Beijing er at styrke det dansk-kinesiske samarbejde, gennemføre fælles forskning og udveksle relevant viden på tværs af de to lande.

Læs mere om projektet på Industriens Fonds hjemmeside

Om Astrid Krogh
Med sin sanselige fornemmelse for farve og lys har Astrid Krogh (1968) opnået stor anerkendelse som tekstilkunstner. Hun er uddannet fra Danmarks Designskoles tekstillinje i 1997 og etablerede året efter sit eget studie. Siden da har Astrid Krogh arbejdet sammen med arkitekter og industrielle designere, hun har modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og skabt adskillige kunstværker til det offentlige rum.