Alle 10 opstillingsberettigede partier bidrager med deres en til to vigtigste værdier og en markant politiker. Værdivogterne er udformet af kunstneren FOS, som på Folkemødet sætter en række af politikerne i stævne til en debat om værdierne i dansk politik.

Bestyrelsesformand for Ny Carlsbergfondet, Karsten Ohrt, er glad for, kunsten træder ind på årets Folkemøde:

”Vi er glade for, at vi ved at igangsætte og støtte FOS’ projekt bidrager til at bringe kunsten tilbage på Folkemødet, hvor vi også mener, den hører til. Og så endda med et så enestående projekt. Vi har jo rent faktisk at gøre med en kunstner, der i dette tilfælde lader politikere ytre sig på sin kunst og inviterer til en væsentlig debat. Derfor er vi også taknemmelige over, at alle opstillingsberettigede partier har valgt at bidrage til projektet,” siger Karsten Ohrt.

Med FOS’ store projekt smelter kunst og politik sammen: Hvert parti stiller med en politiker til at uddybe værdierne. Fx deltager justitsminister Søren Pape Poulsen (C), Enhedslistens Pernille Skipper, Socialdemokratiets Mogens Jensen og Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

Værdier eller varm luft?
Selve kunstværkerne – Værdivogterne - er oppustelige figurer, der får partiernes værdier påsat. På den måde er kunstværket dobbelt i sit udtryk: Der lægges vægt på, at politikerne og partierne er vogtere af deres og samfundets værdier. Samtidig fornemmer man en kritisk brod fra kunstnerens side gennem værkets luftfyldte og skrøbelige karakter. FOS spørger kort sagt: ”Tager politikerne hånd om vores værdier?”

Med Ny Carlsbergfondet som vært besvares netop det spørgsmål i en debat på Politikens scene ved Gæstgiveren lørdag d. 17/6 kl. 13.30-14.30. Deltagerne er Pia Kjærsgaard (DF), Pia Olsen Dyhr (SF), Rasmus Nordqvist (Alt), Bertel Haarder (V) og kunstneren Bjørn Nørgaard.

Værdier er mere end blot et ord
Politik er meget mere end blot ét eller to værdiord. Derfor har alle partier deltaget i et kort interview om deres værdier. Her uddyber de værdiernes betydning, og hvordan det påvirker deres politiske arbejde. Videoerne udgives løbende af Ny Carlsbergfondet på Facebook eller Twitter.