Programmet byder bl.a. på interviews med internationalt anerkendte forskere og førende danske kunstnere. Sæsonafslutningen på Videnskab | Lidenskab er torsdag den 18. maj kl. 19-21 på Ny Carlsberg Glyptotek. Aftenens tema er LYS.

Videnskab | Lidenskab er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket i samarbejde med Politiken Live. Over tre aftener i foråret sættes arkæologer, fysikere og billedkunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviews med journalister fra Politiken. Aftenerne byder desuden på indslag fra Carlsberg Laboratorium samt guidede nærstudier af udvalgte mesterværker fra Glyptotekets rige samling. Hver gang på baggrund af et aktuelt tema og hver gang med gratis pauseudskænkning af aftenens øl.

Læs mere om arrangementerne

I en travl tid, hvor viden ofte forbliver i sit eget faglige kredsløb, er det ønsket med Videnskab | Lidenskab at stille skarpt på ny og epokegørende viden samt indsigter fra kunstens verden. Vel at mærke i øjenhøjde med publikum og i relation til verden omkring os.

I løbet af foråret byder Videnskab | Lidenskab bl.a. på interviews med professorerne Jeffrey S. Hangst og Rubina Raja samt kunstnerne Bjørn Nørgaard, Tal R og Erik A. Frandsen. Desuden vil der være indslag fra arkæologer, kunsthistorikere og videnskabsfolk fra Carlsbergfamilien.

Det ligger til familien
Videnskab og kunst ligger dybt i Carlsbergfamiliens DNA. Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen, moderniserede ølbrygningen gennem banebrydende videnskabelige metoder, ligesom han sikrede Carlsbergs fortsatte, massive støtte til videnskaben gennem etableringen af Carlsbergfondet. Historien gentog sig med sønnen Carl Jacobsen, der via overskuddet fra sit bryggeri og oprettelsen af Ny Carlsbergfondet blev den til dato største danske kunstmæcen, bl.a. ved donationen af sin enorme kunstsamling og Ny Carlsberg Glyptotek. Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet hører i dag til de største i landet, når det gælder støtte til henholdsvis videnskab og kunst.

Det er denne både strittende og levende arv, som Videnskab | Lidenskab samler sig omkring med det formål at skabe et nyt format til at formidle nogle af videnskabens og kunstens mange indsigter.

En aften om LYS
Torsdag 18. maj kl. 19-21 har LYS som bærende tema. Mød bl.a. professor og kosmolog ved Niels Bohr Institut, Jens Hjorth, i en samtale med Politikens kulturjournalist Gudrun Marie Schmidt om hans banebrydende forskning i bl.a. supernovaer og gammaglimt. Billedkunstner Erik A. Frandsen fortsætter aftenen, når han interviews om sin kunstneriske praksis.  Programmet indeholder desuden indslag fra Carlsberg Laboratorium, ligesom kunsthistoriker og museumsinspektør ved Glyptoteket, Line Clausen Pedersen, afslutningsvis kaster et værknært blik på Auguste Rodins mesterværk Skyggen, som i aftenens anledning vises i en særpræsentation i museets Festsal.