Christine Buhl Andersen tiltræder som museumsdirektør 1. marts 2017 og forlader dermed stillingen som direktør for KØS – Museum for kunst i det offentlige rum. I 2015 trådte hun ind i Ny Carlsbergfondets bestyrelse – en post, hun forlod med sit kandidatur til stillingen som direktør for Glyptoteket.

Bestyrelsesformand Karsten Ohrt siger:
”Med Christine Buhl Andersen får Glyptoteket en visionær og erfaren direktør, der kan sætte yderligere skub i den positive udvikling, museet gennemgår. Christine har vist initiativ, nytænkning og ikke mindst mod i sin imponerende revitalisering af museet i Køge. Hun kan om nogen forene en stærk faglig profil med publikumstække. Med andre ord er Christine det ideelle match for Glyptoteket, og bestyrelsen ser frem til et frugtbart samarbejde.”

Museumsdirektør Christine Buhl Andersen siger:
”Glyptoteket er en juvel med en kunstsamling og en faglig viden i absolut verdensklasse. Jeg kan ikke forestille mig en mere udfordrende og betroet opgave end sammen med museets medarbejdere at skulle åbne Glyptotekets rigdomme yderligere mod verden og dermed arbejde videre på at udfolde Carl Jacobsens oprindelige vision.”

Om Christine Buhl Andersen
Christine Buhl Andersen (f. 1967) er cand.mag. i dansk og kunsthistorie. Hun har en master i museologi og har senest gennemført en museumslederuddannelse ved The Getty Leadership Institute i Californien. Siden 2007 har hun været direktør for KØS – Museum for kunst i det offentlige rum. Christine Buhl Andersen begyndte museumskarrieren i 1995 som kunsthistorisk researcher og personlig assistent for Knud W. Jensen på Louisiana i Humlebæk. Dernæst fulgte stillinger som museumsinspektør på Kunstforeningen Gl. Strand i København og Sorø Kunstmuseum, og fra 2005 og frem til ansættelsen på KØS fungerede hun som international kunstfaglig medarbejder i Kunststyrelsen.

Sideløbende har Christine Buhl Andersen påtaget sig adskillige rådgivende funktioner, ligesom hun har bestredet en række tunge bestyrelsesposter og tillidshverv, bl.a. som formand for Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg (2007-11) og bestyrelsesformand for Organisationen af Danske Museer (2011-15).

Christine Buhl Andersen tiltræder som direktør på Ny Carlsberg Glyptotek d. 1. marts 2017.