På den retrospektive Ib Braase-udstilling Efter Ib Braase på Galleri Susanne Ottesen sommeren 2015 erhvervede Ny Carlsbergfondet en stor portion af de udstillede værker og donerede dem til en række danske museer. Blandt modtagerne var Horsens Kunstmuseum, der fik 29 af de erhvervede skulpturer, som efterfølgende kunne opleves på museets udstilling Ib Braase fra oktober 2015 til januar 2016. Udstillingen vakte begejstring hos både museet og dets besøgende, og nu kan Horsens Kunstmuseum supplere sin samling med yderligere otte Braase skulpturer.

Ifølge museets direktør Claus Hagedorn-Olsen, vil tilføjelsen bidrage til en mere helstøbt samling, der giver et fyldestgørende indblik i Braases livslange praksis.

”Jeg anser det for overordentlig væsentligt, at man ét sted kan se kunstnerens værk folde sig helt ud, og jeg er meget glad for, at dette sted er Horsens Kunstmuseum. Ved en udvidelse af samlingen på de otte skulpturer, som Ny Carlsbergfondet har doneret, vil museet i endnu højere grad blive det sted. På trods af at vi allerede råder over 29 skulpturer, der dækker Ib Braases værk retrospektivt, anser jeg de otte skulpturer som et væsentligt supplement, idet disse åbner muligheden for at lade særlige kunstneriske problemstillinger folde sig ud i flere skulpturer”, udtaler direktør Claus Hagedorn-Olsen.