”Man begynder nede i hjørnet…” Sådan indleder Erik A Frandsen den film, der følger ham fra atelieret på Falster til hans ferniseringer på udstillinger i bl.a. Portugal, Schweiz og New York. Denne film er en af de mange kunstnerfilm, som JJ Film har produceret med økonomiske midler fra Ny Carlsbergfondet.

Filmene har været vist på DR, men ellers levet et urimeligt stille liv. Nu har vi digitaliseret dem og lagt dem frit tilgængeligt her på siden. Der vil løbende komme flere til – nogle produceret af JJ Film, andre af fondet selv. 

”Det er vigtigt for os, at de fine film, vi har finansieret gennem årene, ikke går til og forsvinder, men derimod bliver synlige for alle. Derfor har vi digitaliseret dem og fortsætter med at føje nye til,” siger Karsten Ohrt, formand for Ny Carlsbergfondet.   

Blandt de portrætterede kunstnere finder man navne som Kaspar Bonnén, Kathrine Ærtebjerg, Olafur Eliasson og Ingvar Cronhammar samt nu afdøde personligheder som Robert Jacobsen, Wilhelm Freddie, Ejler Bille og Carl-Henning Pedersen samt Hans Scherfig.     

God fornøjelse!