Pladsen mellem Herluf Trolles Gade og Nyhavn over for Havnegade 51-55 har fået en ny beboer. Det er Kirsten Ortweds 12 meter lange og 13 tons tunge bronzeskulptur Full Length. Den blev skabt til Kirsten Ortweds store soloudstilling på Statens Museum for Kunst i 2008, men har nu forladt museumsrummet og er krøbet ud i byen. Den ligger på pladsen, hvor Inderhavnsbroen kommer til at forbinde Grønlandske Handelsplads med Nyhavn.

»Skulpturen er et hovedværk i Kirsten Ortweds produktion. Med sine dimensioner og sin langstrakthed er den velegnet til at ligge netop ved den aflange gamle toldbygning og den nye bro. Skulpturen minder om et fældet træ og emmer af tyngde og organiskhed,« siger Karsten Ohrt, formand for Ny Carlsbergfondet.

Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester (EL) i Københavns Kommune, mener, at skulpturen giver dette byrum en unik karakter:

»Det er ofte de store og spektakulære projekter i København, der løber med mest opmærksomhed, og derfor kan vi godt have tendens til at glemme værdien af de små detaljer. Det kan være en bænk på den solrige plet på stenbroen eller en vandpost på løberuten. På samme måde forestiller jeg mig, at Full Length bliver et tilløbsstykke i Havnegade og giver gaden en unik karakter og dermed byrummet en helt særlig værdi.«